MHV-DRILLING

Tooling & Accessoiries

Blog: 13-03-2024

We zijn verheugd om aan te kondigen dat ons bedrijf zijn expertise uitbreidt naar nieuwe horizonten. Vanaf nu zijn we gespecialiseerd in verticaal boren, een techniek die talloze mogelijkheden biedt voor een breed scala aan projecten.
Verticaal boren stelt ons in staat om dieper te graven en complexere structuren te realiseren met een uitzonderlijke precisie. Deze uitbreiding van onze specialisaties stelt ons in staat om nog meer maatwerkoplossingen te bieden aan onze gewaardeerde klanten.
Of het nu gaat om het installeren van funderingen, het boren van putten of andere verticale toepassingen, we staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te brengen. Neem gerust contact met ons op om te bespreken hoe ons team van experts u kan ondersteunen bij uw volgende project.
Wij bieden zowel standaard gereedschappen als maatwerk oplossingen aan.
Blog 6-6-2023

Geregeld krijgen wij de vraag "hoe controleer ik mijn boorstangen op slijtage"? Bijgesloten een algemene instructie! Boorstangen van Perforator GmbH (Duitsland) voor uw HDD machine, in NL exclusief verkrijgbaar bij MHV-Drilling


Blog: 15-02-2023

SUB-SAVER TIPS van MHV-DRILLING

Onderdelen van de HDD-boor die boven de grond blijven en in contact komen met de boorstang moeten nauwlettend worden gecontroleerd op slijtage of schade. Samen met de boorflens en het schroefdraad moet ook de sub saver regelmatig worden gecontroleerd.

De conditie van de schroefdraad van de sub saver is essentieel omdat deze zijn afdruk kan achterlaten op elke boorstang in uw mand, dus het is belangrijk om de schroefdraad na elke klus te inspecteren en te vervangen als er tekenen van slijtage zijn.

Sub Savers worden vervaardigd om de tolerantie van HDD installaties aan te kunnen. Net als de boorstangen hebben de sub savers speciaal bewerkte schroefdraden die bedoeld zijn om een sterke verbinding te maken met elke boorstang die wordt geplaatst.

Wanneer u slijtage op de schroefdraad opmerkt, zorg er dan voor dat u nieuwe sub savers aanbrengt!

DE SUB SAVER INSPECTEREN

• Profielmeter: Elke boorploeg zou een set profielmeters bij zich moeten hebben tijdens het werk. Deze meters komen overeen met de schroefdraad van de onderzetter en de boorstang om een boormeester te helpen slijtage vast te stellen. Als er licht is tussen de openingen van de profielmeter en de schroefdraad van de onderzetter, is het tijd om deze te vervangen.

• Een andere manier om slijtage te controleren, is een visuele inspectie. De draden van de sub saver moeten glad lijken. Als ze er grof uitzien, is dat een indicatie dat er een probleem is met de uitlijning naar de boorstang. De boor kan zijn eigen schroefdraad in de boorstang hebben gesneden, waardoor bramen ontstaan die het breken van verbindingen bemoeilijken.

Het vervangen van de sub saver op een horizontaal gestuurde boormachine (HDD) wanneer de schroefdraad versleten is, is een economische en eenvoudige manier om de levensduur van de boorstang te maximaliseren en schade aan de aandrijfflens te beperken

DE LEVENSDUUR VAN UW SUB-SAVER VERLENGEN

Enkele tips om de levensduur van de sub saver te maximaliseren en de schroefdraad goed te onderhouden:

- Houd hem schoon. Reinig en verwijder na elke boring het opgebouwde vet op de bekken van de klemmen en de schroefdraad van de sub saver. Metaalschilfers, vuil en stenen kunnen in het vet ophopen en leiden tot slijtage van de schroefdraad van de sub saver en de boorstang. Het afspoelen van het vet zal helpen voorkomen dat de schroefdraden verslechteren.

- Draai elke boorstang goed aan. Te weinig aandraaien van boorstangen veroorzaakt een spleet tussen de verbindingen en zet meer spanning op de schroefdraad, wat leidt tot voortijdige slijtage van de sub saver en boorstangen.

NEEM EEN EXTRA EXEMPLAAR MEE

Het is ook een goed idee voor boorploegen om bij elke klus een extra sub saver mee te nemen. Naar de dealer rijden voor een “dure” vervangende sub-saver of wachten tot er een geleverd wordt, schaadt de productiviteit.

Boorstangen kunnen de duurste investering zijn bij gestuurd boren. Onderhoud en vervanging van de sub saver wanneer deze versleten is, helpt die investering te beschermen.

GOEDE KWALITEIT EN NIET DUUR

MHV-Drilling, de onafhankelijke HDD onderdelen leverancier, levert u sub savers van goede kwaliteit tegen scherpe prijzen.  Vraag ze vandaag nog bij ons aan!!

Voor u eigen rendement en productiviteit………..leg onze sub savers op voorraad!

MHV-Drilling
De onafhankelijke HDD onderdelen leverancier!
Michael Huis in ‘t Veld
06-55125203
WWW.MHV-DRILLING.COM
Contact@MHV-Drilling.com

Blog: 2-01-2023

De eerste werkdag van het nieuwe jaar is weer begonnen. Wij proosten met jullie op een mooi jaar! Na een korte periode van bezinning en overdaad, is het tijd weer vol aan de slag te gaan met het verder uitbouwen van het bedrijf en u verder te ondersteunen met uw werkzaamheden.
Blog 16-12-2022

Wij wensen iedereen een prettige kerst en een gezond en succesvol 2023!


Blog, 12 december 2022

Om een goede impressie af te geven van de omvang van ons leverprogramma hebben wij een introductie folder gemaakt. Door hierop te klikken kunt u deze impressie bekijken. Wij  zijn nog steeds bezig met het verder uitbreiden van ons leveringsprogramma en  houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.


Blog, 16 november 2022

Dag in het teken van meekijken bij 2 boringen. 1 in Deventer en 1 in Apeldoorn. Erg leerzame ervaring. Wederom blijkt dat de praktijk afwijkt van de theorie en dat je op een boorplaats erg veel leert over de praktijk. Speciale dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt👍

HDD boring VDB01
HDD boring VDB01
HDD boring VDB05
HDD boring VDB05
HDD boring VDB02
HDD boring VDB02
HDD boring VDB03
HDD boring VDB03
HDD boring VDB04
HDD boring VDB04


Blog, 28 oktober 2022

De afgelopen dagen hebben wij doorgebracht op de BAUMA in Munchen. Hotels in de omgeving zijn onbetaalbaar. Denk aan Euro 400/600 per nacht voor een hotel zonder faciliteiten en nog hogere bedragen voor 3 sterren hotels. Aangezien wij op de kosten letten, ook voor U, zijn wij voor de overnachtingen uitgeweken naar de omgeving van Ulm, ca. 150 km van de Bauma. Het reizen naar en van München verliep verder vlekkeloos, met uitzondering van het parkeren! Lange files. Ruim 120.000 bezoekers per dag zorgt voor lange rijen auto's. Vanaf het parkeerterrein werden we per pendelbus vervoerd naar het Messegelände! Dat was prima geregeld. Op de beurs hadden wij diverse afspraken gepland met zowel leveranciers als klanten. Het was fijn om iedereen weer eens persoonlijk te zien en spreken en gelukkig was iedereen in goede gezondheid. Uitgebreid hebben we stil gestaan bij de stands van o.a. Vermeer, Ditch Witch, Prime Drilling, American Augers, Terra, etc. waar we ons hebben laten voorlichten over de nieuwe ontwikkelingen m.b.t. machines & tooling op het gebied van HDD, gestuurd boren, directional drilling.

Bijgesloten een korte foto impressie van de de beurs:


Al met al hebben we onze tijd goed kunnen besteden, zijn we blij iedereen weer eens live gezien en gesproken te hebben, hebben we nieuwe ideeën opgedaan om verder te ontwikkelen en veel nieuwe contacten opgedaan. Bauma 2022, FANTASTISCH!


Blog, 24 oktober 2022

Buama 2022

Na jaren van afwezigheid vind in 2022 eindelijk de Bauma Messe in Munchen weer plaats. Deze wordt gehouden van 24 oktober t/m 30 oktober 2022. Het is de grootste en toonaangevende beurs voor constructie machines, bouwmateriaal machines, mijnbouw machines, constructie voertuigen zoals trailers en diepladers, en constructie apparatuur. Natuurlijk zijn hier ook de toonaangevende producenten voor apparatuur t.b..v. gestuurd boren zijn hier aanwezig. Denk hierbij aan: Vermeer, Ditch Wich, Tracto-Technik en Prime Drilling zijn aanwezig. Een goede gelegenheid voor MHV-Drilling om zich te laten informeren over de nieuwe ontwikkelingen in de markt en de relaties weer te onderhouden. Binnenkort volgt een 2de blog over onze activiteiten op de MESSE! 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn